BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

уторак, 20. октобар 2009.

Ostavljanje psa samog u stanu

kad nabavite svog kucnog ljubimca,stene nikako pustati da spava sa vama.Stene se treba navici da spava na mestu u kojem ce boraviti dok vas nema.Kada stene stigne, stavite ga na to njemu odredjeno mjesto prvo par minuta i dok je ono tu vi se pomalo igrajte s njim ili mu ubacite neku igracku da se zabavi - drzite vrata otvorena da stene moze da udje i izadje kada zeli - da ne dobije averziju prema tome mestu.
NIPOSTO stene ne ubacujte silom u kavez, dok ne stekne naviku da samo ulazi u kavez, uvek imajte pri ruci neku poslasticu ili omiljenu igracku da ga namamite unutra. Vrata nikada nemojte zalupiti da se stene prepadne niti ga 'hvatati na prepad'.Poslije, tih par dana navikavanja, boravak steneta u kavezu produzujte i obavezno ga nakon pustanja iz kaveza izmilujte, izigrajte se s njim i izvedite ga van.
Ostavljanje preko noci steneta na tom mestu ima visestruku namenu - stene stekne naviku da boravi u kavezu (uvijek ima situacija kada je lakse spreciti no leciti tj zatvoriti psa no se zameriti s ovim ili onim ili terati mak na konac) po noci ima svoje mesto, ako je zenka, u vrijeme teranja je najbolje da je tu jer manje prlja i lakse je vladati njome i cistiti za njom.
Tako ce stene vreme koje cete vi provesti na poslu u neku ruku rezonovati kao noc provedenu odvojeno od vas i svanucem, tj dolaskom jutra vi ste ponovo u njegovom drustvu.
Stenetu obezbedite dovoljno igracaka, i vode i malo hrane - ne preterujte s hranom jer dolazi toplije vrijeme i raskvasene kuglice ili neka druga vrsta hrane mogu da zaudaraju i da navuku insekte.

ne bi bilo lose da ako imate mogucnost kavez stavite na ulazu-izlazu na terasu - tako da stene kada izadje iz kaveza moze da proseta po terasi.

0 коментара: